nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Roadtrip och filmkväll

Publicerad 2016-04-21 02:02:15 i Allmänt,

I måndags åkte jag, Tanya, Ash, Sam och deras mamma. Vi började med att åka till en krukfabrik där de hade hundratals krukor och saker gjorda av lera. Sen åkte vi till Omaha, där har alla rika har "sommarstugor" inte som en sommarstuga man tänker sig utan de största och lyxigaste husen man kan tänka sig. Sen åkte vi även ner och tittade på Omaha strand.

Sen åkte vi till Goat Island som är ett naturreservat här i närheten, jag snorklade där med skolan förut. 

Sen åkte vi till Pakiri. Natten innan hade det varit storm och regnat jättemycket så vägen hade rasat men vi lyckades ta oss förbi i alla fall. Stranden i Pakiri var jättelång och det var knappt en människa där, dock var det massor av fiskhuvuden. 

 
Efter det åkte vi till Mangawai och åkte pulka på sanddyner. Det var jätte jätte kul. Det gick inte jättefort att åka på "pulkan" så det var nästan roligare att springa ner. Tanya testade också att åka ner men det slutade med att hon åkte av pulkan och landade på ansiktet, det såg jätteroligt ut.
Ash, jag och Sam (kusinerna från Australien)


Vi kom hem vid typ 6 och då smsade Ella mig och frågade om jag ville komma på filmkväll och sova över hos Caitlin och det ville jag ju såklart. Så jag åt middag lite snabbt och sen gick jag till Caitlin. Vi såg på the Bachelor och Neighbors. 
 
På tisdagen gick jag och fikade med några kompisar vilket var jättemysigt. På eftermiddagen gick jag Sam och Ash ner till stranden och då såg vi ännu fler fiskhuvuden. På kvällen kom Goose och Glas, några av Jays kompisar och två grannar hit då det var fullt hus.

Idag (onsdag) har jag städat mitt rum och sen sa jag hejdå till kusinerna som skulle åka tillbaka till Australien. 


Poker och party

Publicerad 2016-04-17 04:13:03 i Allmänt,

I fredags slutade jag tidigt så jag gick hem och åt lunch. Vid 17 tog jag bussen till Jays jobb för vi skulle till kusinerna på pokerkväll. Goose och Glas skulle också dit. När vi kom till Denice and Andrews åt vi tacos och sen spelade vi poker eller jag spelade inte för jag visste inte hur man gjorde, men nu vet jag. Sen åt vi chokladfoundu och frukt. Jag och Jaydene åkte hem vid 23:30 men de andra hade tydligen stannat till ett.

Jag och Glas

I lördags vaknade jag vid sex så då gick jag på en promenad. Soluppgången var jättefin, hela himlen var rosa. När jag var ute och gick så såg jag ett bananträd också, jag visste inte att bananer kunde växa här men tydligen så går det.
På förmiddagen bakade jag sirsps snitt som jag tog med till Bethanys 17års fest. Vid 19 kom Ella och hämta mig och vi åkte till Bethanys. Festen var superkul, jag och Ella åkte hem vid 12:30. Jag var inte alls trött då så jag pratade med mamma en sväng och sen pappa. Vid två var jag ganska trött så då gick jag och lade mig.
Jag och Caitlin

Idag kom Tanya och Andrew och kusinerna tillbaka från Waihi och vi har precis ätit lunch. 

Kusinerna från Australien är här!

Publicerad 2016-04-14 10:48:30 i Allmänt,

I söndags gick jag, Tanya och Andrew på en promenad till ett jättemysigt café här i närheten. Sen bakade jag en äppelpaj till kvällen då släkten skulle komma över på middag.

Andrews mamma hade också gjort en äppelpaj och både Jay och Tanya tyckte min paj va godare så det var kul.

På måndag och tisdag var det skola som vanligt och i onsdags efter skolan kom kusinerna från hit. De har varit här en gång förut och de är jättesnälla.

Idag när jag kom hem var jag ensam hemma en sväng. Sen kom kusinerna från Australien hem, de hade varit och shoppat. De ska vara här till Onsdag nästa vecka. Men tyvärr ska de åka med Tanya och Andrew till Waihi imorgon. Jag ska stanna här uppe för jag ska på födelsedags middag på lördag.

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela