nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Rotorua och Bay of Islands

Publicerad 2016-01-30 05:02:24 i Allmänt,

Förra torsdagen (den 21) åkte vi upp på ett gondol upp på ett berg i Rotorua. Sen åkte vi luge som är typ som små bilar som man åker ber för berget. Det var superkul. 


 
Sen åkte vi till Wai-o-Tapu där det finns massor av varma källor som stinker. Det finns även en sjö som är snorgrön.


 
Sen åkte vi till några sjöar som var sjukt fina. Vi badade även en sväng.


På kvällen gick vi ut och åt på en italiensk resturang och det var sjukt varmt ute. Det var nog den varmaste kvällen av alla, jag kunde inte sitta i solen för jag svettades så mycket.

Fredagen den 22 åkte vi på Zipline på morgonen. Det var mitt ute i skogen i ett naturreservat. Det tog typ 3 timmar och totalt var det 6 ziplines, den längsta var 220 meter tror jag. Och på den sista ziplinen åkte jag och mamma och pappa uppochner.Efter Ziplinen åkte vi till Hobbiton och det kan nog ha varit bland det bästa på resan. Det var sjukt coolt och jättefint. 


Efter Hobbiton åkte vi upp till Whangarei  där vi stannade två nätter. 

Lördagen den 23 låg vi på stranden hela dagen och det var sjukt stora vågor i haver. Nästan så det var läskigt faktiskt, men det var kul.


På vägen hem från stranden åkte vi till en vingård med världens finaste utsikt. Det var skitcoolt för det låg precis på en klippa.


Efter vi varit på vingården badade vi lite i poolen på hotellet och sen åkte vi ner till hamnen och åt middag.

Söndag den 24 åkte vi upp till Paihia som ligger i Bay of Islands. Vi kom dit vid typ 10 och då checkade vi in på hotellet och vid 11:30 åkte vi ut till en ö i bay of Islands.


Skriver om resten av veckan lite senare ikväll.


Mamma & pappa är här

Publicerad 2016-01-22 10:55:07 i Allmänt,

I söndags morse när jag vaknade var mamma och pappa i Nya Zeeland. Jag vaknade typ vid halv 7 och sen vid halv nio kom mamma och pappa till Whangaparaoa där jag bor. Det var jätteroligt att se dom, det var ju typ 6 månader sedan senaste gången. 

På söndagen visade jag dem runt där jag bor. Vi gick på en promenad vid stranden och åkte ut till Shakespear Regional park. Sen åkte vi även runt och kollade med bilen som mamma och pappa hyrt, vi svängde även förbi skolan så jag fick visa dom den. Sen åt vi även lunch och middag med min värdfamilj. 
 
På måndagen åkte vi in till Auckland. Vi gick bland annat på Maritime Museum om segelbåtar och så. Sen åkte vi även up i the skytower men tyvärr så såg vi inte så mycket för det regnade och var molnigt. På kvällen åt vi även middag med min värdfamilj.

På tisdag morgon åkte vi mot Coromandel Peninsula. Det tog cirka 3 timmar och vägen var skitcoolt. Den var kringelkrokig och gick precis vid vattnet. Vi stannade i Coromandel Town för att äta lunch och sen åkte vi vidare till Whitianga där vi sov en natt.
I onsdags åkte vi till något som heter Cathedral Cove där de bland annat har spelat in Narnia. Där spenderade vi hela förmiddagen och efter lunch åkte vi till Hot Water Beach där de finns varma källor. Man gräver som pooler i sanden och i dom poolerna är det jättevarmt, jag brände mig när jag var där förut. Det är tillochmed så att det bubblar för att det är så varmt. Tyvärr fick inte mamma och pappa bada i några pooler för det var högvatten och de varma ställena där man gräver var under vattnet.

Sen åkte vi vidare till en av mammas kompis kompisar som är från Sverige. Hon bodde i Whangamata så vi svängde förbi och sa hej och sen åkte vi till Rotorua där vi sov.
Fredag & lördag

Publicerad 2016-01-16 09:12:26 i Allmänt,

I fredags gjorde jag inte så mycket på dagen men på kvällen var jag på en "fest" hos en tjej som heter Amber. Alla mina kompisar var där så det var superkul. Några hade jag inte sett på hela sommarlovet så det var roligt att se allihopa och få reda på vad alla gjort på lovet.
Lite dålig kvalité på bilden men de två längst fram är Marnie och mini-Fynnola. Sen från vänster är det jag, Baylee, Ella, Caitlin och Ruby.

Idag (lördag) pratade jag med Lydia en sväng på morgonen och sen åkte jag och tittade på när Goose och Jay spelade touch. Det var en jättestor touch-turnering här i Whangaparaoa idag. Det var för en kille som var jätteduktig på att spela touch men som tyvärr dog i en bilkrasch när han bara var 17 åt tror jag. Mamman startade då en turnering för att samla in pengar till ungdomar som är bra på Touch men som inte har tillräckligt med pengar. Goose och Jays lag  kom tvåa. Det var jättevarmt idag så när jag kom hem från matchen så badade jag i poolen. Hela Goose och Jays lag kom även hit och badade efter de spelar klart.


På kvällen gick jag ner till stranden för att träffa några kompisar. Vi pratade, åt lite och spelade cricket, typ brännboll. Det var försten till bollen som gällde och det blev lite våldsamt.


Imorgon kommer mamma och pappa, jag längtar sjukt mycket. Imorgon när jag vaknar är de här, om jag kan sova.Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela