nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Hemma

Publicerad 2016-05-20 08:27:40 i Allmänt,

I onsdags fortsatte jag att packa väskorna och jag han nästan klart, sen bakade jag även bullar. På torsdagen packade jag klart alla mina väskor och insåg att allt inte skulle få plats så jag måsta köpa en till resväska och jag fick knappt plats med två resväskor.
På fredagen gick jag till skolan som vanligt fast det kändes lite konstigt, det var min sista dag i Nya Zeeland. Jag hade tagit med min skoluniform så alla mina kompisar fick skriva på den.
På lunchen sa jag hejdå till alla och det var faktiskt lite sorgligt, men mina närmaste kompisar skulle komma över på kvällen så jag behövde inte säga hejdå till dom då vilket var skönt. På skolan fick jag även tre jättefina foton och brev från alla kompisar. Jag kom hem vid halv tre och då kom jag på att jag hade glömt och hämta rapporten om hela mitt utbytesår så då måsta jag gå upp till skolan igen. När jag kom hem igen packade jag klart. Vid 17 kom kusinerna över och vid halv sex kom kompisarna över. Vi hade verkligen jätteroligt och jag fick blommor av Ella och Caitlin hade skrivit ett jättefint brev. Vid halv åtta måsta dom tyvärr gå och det var jättesorgligt. Allihopa stog och grät på trappen, det var inte kul alls. 
Här är Ella, Baylee, Tilly och jag, sen sitter Caitlin och Libby på golvet.

När de hade gått åt vi middag som var kycklinglasagne. Då hade även Tanyas föräldrar och andrews mamma hunnit komma. Efter maten gav jag familjen fotoboken som jag gjort, de blev jätteglada. Jag fick även en jättefin bakbok av familjen och massa godis och ett halsband och örhängen av släktingarna. På kvällen sa jag hejdå till alla och det gick faktiskt väldigt bra. Det var sorgligast att säga hejdå till syskonen, jag sa hejdå till dom pp kvällen för de ville inte gå upp vid fyra på morgonen. Jag gick upp vid kvart i fyra och vid kvart över fyra åkte vi till flygplatsen. Det kändes jättekonstigt att åka från huset för det kändes inte som jag skulle åka hem. Vi kom till flygplatsen vid kvart över fem och då checkade jag in och sen sade jag hejdå till Tanya och Andrew och det var lite sorgligt men det gick ganska bra ändå. Flyget var lite försenat och vid 07:50 lyfte planet från Nya Zeeland och då hade jag 42 timmars resande framför mig. Hela resan gick väldigt bra och vid 11:20 på söndag förmiddag kom jag till Sverige. På flygplatsen mötte mamma, pappa och Hanna mig och vi åt lunch tillsammans och sen åkte mamma, pappa och jag hem och lite senare på kvällen åkte jag till hudikgympans uppvisning och sa hej till allihopa.

Fiske, filmkväll och morsdag

Publicerad 2016-05-10 11:04:56 i Allmänt,

På fredag kväll kom grannarna hit en sväng. De berättade att de skulle ut och fiska på lördagen och de har lovat mig att jag ska få följa med någon gång så vi bestämde att jag, Tanya och Andrew skulle följa med. Så på lördag morgon klev vi upp tidigt och vid 7 satt vi i båten  påväg ut. Jag fick två stora fiskar som vi sparade och sen fick jag massa små som vi slängde tillbaka. 

Vi var ute till kl 1 och när jag kom hem bakade jag bullar för mina kompisar skulle komma över på kvällen. Vid 18 kom kompisarna hit och vi fikade massor av bullar och chips och sen tittade vi på Hairspray. 

På söndag var det morsdag så hela familjen och Tanyas föräldrar gick ut och åt lunch vilket var väldigt mysigt.

Måndag och tisdag har varit två helt vanliga dagar i skolan. Efter skolan gick jag och köpte de sista sakerna som jag ville ha innan jag åker hem. Sen började jag även packa mina resväskor. Bara tre dagar kvar nu, det har gått sjukt snabbt och jag kan inte fatta att jag ska åka hem snart.

Auckland och Brooke 21 år

Publicerad 2016-05-06 08:15:17 i Allmänt,

I onsdags åkte åkte jag till Auckland. Jag tog färjan dit. Väl inne i Auckand gick jag och tittade lite i affärer och sen åt jag lunch nere vid hamnen.


I lördags flyttade Melissa och Glas in till oss för att de ska spara pengar så de kan köpa ett hus. 

På lördag kväll gick hela familjen och jag på Brooks 21års fest. Brooke är Jay och Deearnas kusin.
 
I måndags började skolan igen vilket var ganska skönt ändå. Det var i alla fall kul att träffa alla igen. Hela veckan har annars varit som vanligt förutom i torsdags då vi hade spring tävling på skolan. Det fanns en "fun run" man kunde springa. Det var en vattenrutschkana och massa hinder så det var kul. 
Idag, fredag har jag inte gjort så mycket. Jag slutade 13:30 så jag gick hem och åt lunch och sen bakade jag sirapssnitt.

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela