nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

En födelsedag i Nya Zeeland

Publicerad 2015-10-29 08:46:48 i Allmänt,

Jag har ju som sagt fyllt år och denna gång var det ingen vanlig födelsedag utan en födelsedag i NZ. På måndag morgon när jag vaknade så ringde mamma och pappa och sjöng för mig och sen gick jag upp och åt frukost som vanligt. Vid frukosten kom Tanya med ett paket som mamma och pappa skickat från Sverige. Jag trodde att det inte hade kommit än men hon hade bara gömt det gör mig. I paketet fanns lite godis, kryddor och några paket. Paketen väntade jag med att öppna tills på kvällen. 


Jag gick sedan till skolan som vanligt och jag trodde ingen visste om att jag fyllde år men när jag kom till skolan sa alla grattis till mig så de visste tydligen om det. När vi hade Morning Tea så blev jag även överraskad med presenter och ballonger av mina kompisar. Jag fick ett halsband av Greenstone som är typiskt Nya Zeelänskt, sen fick jag en liten gosedjurskiwifågel och godis. Allt detta var i någon slags rugbybollshatt. Jag hade verkligen inte väntat mig att få något av dom så jag blev jätteglad.


Dagen till ära så paddlade vi kajak på outdoor education och vi skulle välta kavajerna och rädda varandra. Det var faktiskt lite läskigt att välta men allt gick som tur bra.

När jag kom hem pratade jag med mamma och pappa och öppnade resten av presenterna från dom. Och sen vid 19 kom Melissa och Glas hit för att äta middag med oss och då fick jag presenterna av familjen. Av Melissa, Glas, Jaydene, Sam och Deearna fick jag något som kallas skywalk. Man går högst upp utanpå the skytower i Auckland. 

Sök på skywalk auckland om ni vill se fler bilder.

Av Tanya och Andrew fick jag en kökshandduk med alla städer som ligger här i närheten och så fick jag en berlock till mitt Thomas Sabo armband. Det var en liten Kiwifågel, den var supersöt. Det roliga var att jag har letat efter en sån berlock sedan jag kom hit men jag hade inte hittat någon och så får jag en av dom, så då blev jag jätteglad. Till middag åt vi lam, potatis och sallad och till efterrätt en traditionell nz tårta och en svensk kanelkaka.Efter vi fikat gick jag och lade mig. Jag hade en väldigt bra födelsedag, den kunde inte varit bättre, tack så mycket allihopa!❤️


Waihi

Publicerad 2015-10-26 04:12:39 i Allmänt,

I fredags åkte jag och Tanya till Waihi men först måsta vi åka med katten till veterinären för han var tydligen sjuk. Vi kom i alla fall iväg vid 11 och kom ner till Waihi vid 14. Vi har alltså en husvagn med en liten utbyggnad på så det blir som ett litet hus. När vi kom ner dit så gjorde vi typ ingenting, jag läste lite och på kvällen kom Jaydene, Sam, Melissa och Glas ner också. Deearna följde inte med ner för hon måsta jobba men vi var alltså totalt 7 pers i husvagnen.
L&P är en jättekänd dryck här så måsta ta en bild med denna jätteflaska.

I lördags var det Glas födelsedag så vi firade honom på morgonen. Det regnade hela dagen så jag låg mest inne i husvagnen och läste men på eftermiddagen åkte vi i alla fall och hyrde en film. På kvällen slutade det regna så vi åt grillat till middag och till efterrätt åt vi massa tårta.På söndag morgon gick vi upp 03:00 för att gå till en pub och titta på semifinalen i rugby worldcup som var vid 4. Det var Nya Zeeland mot Sydafrika och vi vann. Matchen var klar vid 6 och då satte jag mig ute och läste min bok medans de andra gick och lade sig igen men jag var konstigt nog inte trött. Under dagen blev det ca 20 grader så det var jätteskönt. Jag satt ute och läste i solen hela dagen. På kvällen var jag jättetrött eftersom jag varit vaken sedan 3 på morgonen så det blev en tidig kväll.


Idag (måndag) var det Labour day så vi var lediga men vi klev i alla fall upp vid 8 för att packa ihop och åka från Waihi så fort som möjligt. Vi kom iväg vid 10:30 och nu när vi kommit hem igen så jag inte gjort något speciellt, nu tittar jag på Orange is the new black med Deearna. Imorgon är det skola igen men vi går bara halvdag så det är skönt. Nu har jag varit här i exakt tre månader och det är helt sjukt hur snabbt tiden går.

Lasertag

Publicerad 2015-10-21 08:42:40 i Allmänt,

Hej hej Sverige!
De senaste dagarna har det inte hänt något speciellt alls. Jag har haft skola som vanligt, de är bara två veckor kvar i skolan nu sen åker jag på dagsutflykter med de andra utbytesstudenterna i tre veckor. Vi gör det för att nya zeeländarna har sina nationella prov de sista veckorna i skolan och jag behöver inte göra dom. Vi utbytesstudenter kommer då att gå på zoo, akvarium och museum, men vi ska även snorkla och göra massa andra saker och det ska faktiskt bli jätteroligt.
Här är schemat om någon är intresserad.
  
Jag kommer alltså få sommarlov/jullov  den 26 november och sen börjar vi skolan igen den 2 februari så det blir ett väldigt långt lov. Mamma och pappa ska komma hit och hälsa på mig också och det ska bli jätteroligt. De kommer vara här i två veckor och då ska jag visa dem runt här där jag bor och sen ska vi resa runt lite här på Nordön. 

Idag har jag och min Tutor-grupp varit på lasertag (man är i olika lag och springer runt i ett rum och skjuter laserpistol på varandra). Det var jätteroligt, mitt lag vann en av tre gånger. Tutor-gruppen är en liten grupp i skolan med ca 10 pers där man går igenom vad som händer i skolan under veckan. Man har Tutor varje dag och man skulle nog kunna jämföra det med mentorstid i Sverige.
Här är jag och skjuter laserpistol.

På fredag ska vi åka ner till Waihi där familjen har en husvagn. Jag ska vara "sjuk" på fredag och på måndag är det Labor day så då är vi lediga, så det blir en långhelg i Waihi. Det ska tydligen vara jättefint där nere så det ska bli kul. Det som inte är lika kul är att det ska regna:(

Här kommer lite random bilder i brist på annat:Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela