nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Balklänning och netball

Publicerad 2015-07-30 11:08:37 i Allmänt,

Frukosten här i Nya Zeeland är väldigt annorlunda här borta. Man äter bland annat toast med spaghetti på, en väldig konstig kombination som inte smakar så bra.
Efter frukost gick jag och Deearna (en av mina värdsystrar) till skolan. Jag fick en rundtur och hade några lektioner.
Efter skolan mötte Tanya (min värdmamma) mig i uniformsshoppen där vi köpte en uniform till mig. Efter vi shoppat uniform åkte vi ner till centrumet där affärerna är. Där gick vi på en secondhandbutik och jag hittade en balklänning. Har nämligen bal den 22 agusti. När vi kommit hem var det middag och sen blev alla bjudna på svensk djungelvrål, minerna kommer jag aldrig glömma. Här är allt godis jag har med mig.


Onsdag var första riktiga dagen i skolan, träffade några kompisar jag kunde hänga med på lunchen. När jag kommit hem från skolan var det bara att byta om för då hade Deearna netballmatch. Netball är typ som basket fast man får inte springa med bollen.

Torsdagen var en lugn dag, vanliga lektioner i skolan. På kvällen gick jag och Deearna till stranden för att titta på solnedgången. Har tyvärr inga bilder.
Här är några bilder från skolan.Första dagarna

Publicerad 2015-07-29 12:20:38 i Allmänt,

Det började som sagt med en väldigt lång resa, lite mer än 2 dygn på resande fot och ungefär 24 timmar i luften.
Här är en bild över Sydney.

Det här är på flygplatsen i Nya Zeeland, traditionell maorikonst.

Jag kom fram vid 4 på söndagen och då var det middag och efter det gick jag och lade mig. Jetlagen när det är 10 timmars tidsskillnad är inte att leka med.
På måndag gick jag till skolan vilket var väldigt nervöst. Jag och massa kineser fick ett traditionellt maorivälkommnande (maoris är ursprungsbefolkningen i Nya Zeeland), de både sjöng och dansa.

Lite senare på dagen var dax att välja ämnen.
Här är mitt schema.
Här har man 4 perioder om dagen och schemat är ett 6 dagars schema. Så om man har dag 1 på måndag så har man dag 6 måndagen efter, lite komplicerat att komma ihåg vilken dag det är. Man börjar vid 9 och slutar 15.15 varje dag.
Jag valde att läsa matte, engelska, textil, design/arkitektur, outdoor education och idrott. Hittills är favoritämnet outdoor education då vi sköt pilbåge. Det var söndagen och måndagen, tisdagen och onsdagen kommer imorgon, Godnatt!Påväg

Publicerad 2015-07-25 12:44:19 i Allmänt,

Dagen startade med en lång frukost med hela familjen innan vi åkte hemifrån vid ca 11.30 för att ha gott om tid innan planet till London skulle gå vid 18.10. Precis när vi kommit in på Arlanda får jag ett samtal från någon som säger att flyget är försenat och att jag istället ska ta ett annat flyg, ett som gick 15.40. Då var klockan ungefär 14.20 och vi kunde inte riktigt ta det lika lugnt som planerat men jag han i all fall med planet till Heathrow i London. Därifrån åkte jag till Singapore där jag är nu. Härifrån kommer jag åka till Sydney och sedan vidare till Auckland. 

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela