nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Sommarlov!!!!!

Publicerad 2015-11-28 10:58:16 i Allmänt,

Nu har jag äntligen fått sommarlov. Eller det egentligen inte så att jag gått och längtat för skolan har faktiskt varit ganska kul. Det tråkiga med sommarlovet är ju att man inte träffar alla kompisar varje dag. Sommarlovet började iallafall bra med strålande sol och 25 grader i fredags. På fredag kväll åkte jag till en kompis födelsedagsmiddag. Tanken var att vi skulle grilla men det regnade och blixtrade så vi satt inne istället. Det var iallafall jättemysigt och vi hade jättekul. 

Idag (lördag) har jag inte gjort mycket alls. Det har regnat och varit mulet idag så jag städade mitt rum, jag gjorde rent i alla byrålådor och dammsög. På eftermiddagen slutade det att regna så jag satte mig ute och läste lite. Även om det var mulet ute så var det supervarmt och luften är typ fuktig. Det är lite skillnad jämfört med den svenska sommaren. Och det här är inte ens den varmaste månaden, det ska tydligen vara januari/februari, frågan är ju bara hur jag ska överleva det.

Har tyvärr inga bilder från de senaste dagarna. Tiden går så sjukt fort, jag har redan varit här i 4 månader!!! Här kommer lite blandade bilder från allt jag hunnit med att göra.
Jag har hunnit vara på bal.


Flygit helikopter upp på en glaciär.

Hoppat bungyjump

Spelat rugby

Gått på en skywalk

Varit på zoo

Och mycket mycket mer! 

Sista veckan innan sommarlov!!

Publicerad 2015-11-26 10:38:15 i Allmänt,

I söndag var hela familjen på en basketmatch i Auckland mellan Australien och Nya Zeeland. Deearna hade vunnit 100 biljetter till matchen på radion så i princip alla vi kände var där. Jag har typ alldrig tittat på basket och jag fattade inte riktigt poängsystemet men det var iallafall kul att titta på och vi vann.


I måndags åkte vi till Goat Island för att snorkla. Goat Island ligger typ 45 min norr om där jag bor. Jag hade förväntat mig förgglada fiskar och korallrev men det var inte riktigt så. Det var mest sjögräs och brun/blå/grå fiskar. Det roligaste var att jag såg en rocka, det var faktiskt väldigt coolt. Vi snorklade typ i en timme och sen gick vi på en liten utställning/museum om havet och fiskarna.

I tisdags var vi på något som heter The Range där man kunde spela golf, minigolf, baseball och skjuta luftpistol. Det var faktiskt ganska kul men baseballen var svår alltså. Det var en sånhär maskin som skjuter ut bollar som man ska träffa. Jag lyckades iallafall träffa några av bollarna. Golfen var faktiskt jättekul men ganska svårt det också men jag fick till några bra slag.


Efter det åkte vi till ett honungcenter, där jag var med Tanya och Jaydene för någon vecka sedan. Sen åkte vi även till en strand i närheten innan vi åkte tillbaka till skolan.

I onsdags hade vi hemkunskap hela dagen. Vi gjorde massa drinkar och bakade kakor, drinkarna var inte så jättegoda men det var kakorna. Vi gjorde "chocolate chip cookies" och en 
"mudcake" (chokladkaka). 


Idag (torsdag) var allra sista dagen i skolan innan sommarlovet. Idag var vi på lagerhall på morgonen, det var jättekul. Mitt lag vann. Sen bjöd skolan på lunch, pizza och pommes. De delade även ut diplom och sa hejdå till alla. De flesta åker hem nästa vecka. Några kineser kommer tillbaka nästa år men jag tror bara att det är jag och två andra tjejer som stannar under sommaren. 
När jag kom hem så lade jag mig i solen och läste och sen badade jag även i poolen. Det börjar äntligen bli riktigt varmt här, det var 23 grader idag!Snowplanet & Jump

Publicerad 2015-11-21 08:54:32 i Allmänt,

I torsdags åkte vi utbytesstudenter till Snowplanet. Snowplanet är ett ställe där man kan åka skidor och pulka, och det är inomhus. Backen är ganska liten. De hade bara en knapplift upp och det tog typ 3 minuter upp och 10 sekunder ner, haha. Men det var kul ändå och det kändes faktiskt lite som hemma, det var kallt och det fanns snö. Där inne är det -5 och sen kommer man ut och så är det typ 20 grader ute, det kändes jättekonstigt.
Man kunde till och med åka skidor på toaletten, haha!!!I fredags skulle vi utbytesstudenter ha åkt till en glassfabrik men det fanns inga lärare som kunde åka med oss så vi blev lediga istället. Deearna var också ledig så vi bestämde oss för att åka till ett ställe som heter Jump. Jump är ett ställe där det finns massor av trampoliner så jag fick äntligen köra lite gymnastik så det var jättekul. Trampolinerna var ganska dåliga dock men det var roligt ändå.
På kvällen var det bara jag, Jaydene och Andrew hemma så vi beställde thai-takeaways som vi åt i soffan. Det var jättemysigt.

Idag (lördag) gick vi på en promenad i Shakespeare park och sen har vi inte gjort så mycket. Vi har varit och handlat och jag har tittat på film och det är typ allt jag gjort idag.Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela