nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Taupo och Tongariro Crossong

Publicerad 2016-03-29 09:00:13 i Allmänt,

I fredags åkte jag, Tanya, Melissa och Glas ner till Taupo. Det tog oss typ 4 timmar. Det brukar vanligtvis ta 3-3,5 men det var jättemycket köer. När vi kom ner till Taupo åkte vi och kollade på ett vattenfall och sen checkade vi in på motellet. Där träffade vi även kusinerna och några av Tanyas kompisar som skulle vara där med oss. 

På eftermiddagen gjorde vi inte så mycket. Tanya hade lagat en lasagne som vi åt till middag och sen gick vi och lade oss tidigt för vi skulle upp 05:15 för att hinna åka till Tongariro Och göra Tongariro crossing i tid.

Vi startade gå vid åtta nån gång och blev klara vid 15 så det tog oss ungefär 7 timmar. Hela vandringen är 20 km och man börjar på ett ställe och slutar på ett annat. Så man måste få skjuts runt berget till starten innan man börjar. Det var andra gången jag gick över Tongariro, jag gjorde det med skolan förut. Denna gång var det sjukt mycket folk som gick på grund av påsk och tyvärr hade vi inte så bra väder. Det var molnigt och regnade så man såg inte så mycket men det var kul ändå.

När vi kom tillbaka till hotellet så badade vi i poolen och på kvällen gick vi ut och åt. 

På söndagen tog vi det lugnt på morgonen och efter vi ätit frukost åkte vi till Huka Falls och gick på en promenad där. Det var samma vattenfall som vi tittade på i fredags. Vattnet där var sjukt klart. Det klaraste vattnet jag någonsin sett tror jag.


Efter vi ätit lunch åkte vi ner till centrum och shoppade. Och sen gick jag ner till sjön och badade. Det var faktiskt varmt i vattnet, det trodde jag inte.


På kvällen grillade vi på motellet och på måndagen packade vi ihop allt och åkte hem. Vi kom hen vid två och då packade vi upp allt och sen tittade jag på film.Color run

Publicerad 2016-03-28 21:08:30 i Allmänt,

Detta skulle ha publicerats i tisdags förra veckan men det funkade inte. Har försökt varje dag sen dess men det har inte funkat. Så hoppas på det bästa nu.

Förra veckan var helt vanlig fram till fredagen, då åkte jag till PolyFest med skolans utbytesstudenter och de som läser Maori. PolyFest är en festival där det är massa uppträdanden och sjukt mycket mat. De som uppträder är från Fiji, Samoa, Rarotonga och Maoris. Det var faktiskt väldigt coolt att titta på, de visade sina traditionella danser och sånger. I lördags gick vi på en promenad i skogen med familjen. Det finns hundratals stigar här, vart man än är så finns det en stig att gå. Vi gick i alla fall 10 km och efter det gick vi och fikade på Puhoi Pub som är en jättegammal Pub där det är massa pengar på väggarna. Vem som helst får gå in dit och sätta upp pengar och det är pengar från hela världen där. Jag lyckades hitta två svenska tjugolappar. 

I söndags var jag Tanya och Deearna på Color Run. Starten gick vid 8 på morgonen så vi måsta gå upp ganska tidigt. Det var totalt 5 km och 5 stationen där de kastade färg på en. Det var inte vanlig färg utan pulver färg så man blev inte blöt vilket var skönt. När jag kom i mål hade jag hyfsat mycket för på mig. Sen var jag och Deearna med och kastade färg. Det var hundratals människor som stog framför en scen och på tre kastade alla upp färg. Det var så mycket färg i luften så jag kunde inte ens se Deearna som stog bredvid mig. 

Nya Zeelands Aftonbladet/ DN var också där och jag lyckades komma med, men jag ser jättekonstig
 ut. De två första bilderna var jag med i och i den tredje syns jag inte.I måndags var det en vanlig dag i skolan men i tisdags var det lite annorlunda. Det var mufti (man behöver inte ha skoluniform) och temat var värst klädd. Majoriteten av eleverna hade inte klätt ut sig men de flesta av mina kompisar hade klätt ut sig så det var kul. Vissa såg jättefula ut, det går inte ens beskriva. Här kommer lite bilder i alla fall.

På onsdagen gjorde jag inte så mycket heller och på torsdagen packade jag inför Taupo. Jag, Tanya, Andrew, Melissa och Glas åkte ner till Taupo på fredagen.

Rangitoto

Publicerad 2016-03-18 05:02:57 i Allmänt,

I lördags gjorde jag inte så mycket. På förmiddagen fixade jag Jays hår för hon skulle på fest. Sen på eftermiddagen blev jag uttråkad så jag gick på en promenad på klipporna. Man kan i vanliga fall inte gå på klipporna men det var lågvatten som tur var så då passade jag på.I söndags ringde klockan vid 7 och vid 8 åkte jag, Tanya och Andrew till Devonport där färjan till Rangitoto gick. Det var vi tre som åkte plus, Melissa, Andrews syster Denice och hennes svägerska Jodie.
 
När vi kom till Rangitoto så gick vi till några lavagrotyor först som var supercoola, en var en jättelång tunnel som man gick igenom.

Efter det gick vi upp till toppen där vi knäppte massa kort och titta på utsikten. Sen gick vi ner på andra sidan och gick runt vulkanen tillbaka till färjan. Det fanns även massa små söta stugor på ön och dom hade gjort en som ett litet museum man fick gå in i. Tror totalt att vi gick 14 km totalt så det var kul.Det var allt jag gjorde i helgen!

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela