nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Mellandagarna

Publicerad 2015-12-30 09:32:12 i Allmänt,

Sedan jul har jag inte gjort så mycket, mest solat och badat. En dag gick jag ner till stranden och träffade jag några kompisar. En kväll var jag och Deearna ute och åt med Melissa och Glas och deras mormor och morfar. Vi år på en resturang som låg precis på stranden och det var supermysigt. Den 27 åkte Tanya, Andrew och Jaydene ner till husvagnen i Waihi så jag och Deearna är ensam hemma nu, eller Deearna har åkt på festival nu så jag är helt ensam hemma ikväll (onsdag). Det är faktiskt ganska skönt att ha hela huset för sig själv och kunna göra vad jag vill. Imorgon ska jag åka tills en kompis där jag ska fira nyår. Hon bor ute på en farm och vi är typ 15-20 pers som ska dit och det ska bli jättekul. Jag ska även sova över där så jag kommer hem någon gång på fredagen.

Här är några bilder från de senaste dagarna.
Jul a la Nya Zeeland

Publicerad 2015-12-26 00:32:59 i Allmänt,

I torsdags bakade jag pepparkakor på morgon och sen på eftermiddagen åkte jag till en kompis och lekte paketleken. Vi var typ 15 pers som träffades och alla skulle ta med ett paket och fika. Vi träffades vid 14 och sen åkte jag hem igen vid 17:30. Vi hade superkul och jag lyckades få en luftmadrass på paketleken så det var jättebra för jag hade ingen.På fredag morgon kom Jaydene och väckte mig. Sen när alla hade vaknat öppnade vi alla paket och sen åt vi frukost. Jag ringde även mamma och pappa en sväng för att säga god jul. Vid 12 kom alla gästerna hit, Tanyas mamma och pappa och kusinerna kom hit. Jag tror vi totalt var 18 stycken. När alla hade kommit åt vi lunch och vi hade sallader, lam, kyckling och julskinka. Så det blev inga köttbullar och prinskorvar detta år. Tanya hade även köpt smällkarameller. Man drar i dom så dom går sönder och inuti fanns det ett litet kort där det exempel stog James Bond och då skulle man vis det med hjälp av scharader. Efter vi lekt färdigt åt vi efterrätt. Vi hade jordgubbar, glass, pavlova, pepparkakor som jag bakat och massa mera som jag inte vet namnet på. Sen resten av dagen åt vi och pratade ännu mer. Alla gäster åkte hem vid 18-19 och då tog vi deg bara lugnt och vid 22 gick jag och lade mig.

Min julafton har varit jättebra och ganska lugn. Men om jag måste välja så föredrar jag nog den svenska julen. Och de traditioner vi har. Jag tyckte det var lite för soft, vi åt inte ens frukost tillsammans. Jag hade det iallafall jättebra och det var superkul att fira jul på något annat sätt.

Tanya 51!!!

Publicerad 2015-12-23 22:23:36 i Allmänt,

Igår (onsdag) fyllde Tanya 51 år. På förmiddagen gjorde vi inte så mycket, låg som vanligt vid poolen och solade. Jag blev stucken av ett bi, jag har aldrig blivit stucken förut och det gjorde svinont. Det gick iallafall över ganska fort. Vi hittade även en skadad fågelunge på gården. Den höll typ på att dö så vi tog in den och satte den i en gammal låda och gav den mat. Och jag tror faktiskt att den mår bättre nu. På kvällen gick vi ut och åt på en resturang. Tanyas mamma och pappa och andrews brors familj följde också med ut. Efter vi varit på resturangen åkte vi och tittade på hus med massor av julbelysning, det finns några hus här i närheten som går all in med julpyntet. Man kunde även gå in i gubbes hus och titta på julpynt, det var helt galet. Det var ett tåg i granen och tomtar över allt. 

En dag kvar till julafton nu. Vi firar ju den 25 och inte den 24 som i Sverige.

God Jul🎅🏻

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela