nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Wellington och Sydön

Publicerad 2015-09-29 00:59:38 i Allmänt,

I söndags åkte vi till Wellington, vi klev upp tidigt på morgonen för det var ca en 5 timmars bussfärd dit. Vi kom till Wellington vid 2 ungefär för vi gjorde lite mat och fotopauser på vägen.
När vi kommit fram till Wellington lämnade vi först all vår packning på våra rum och sen gick vi till Te Papa som är ett museum med allt från konst till Nya Zeelänsk historia och fåglar och fiskar. Det var ganska roligt, helt okej i alla fall. Sen gick vi till Cuba Street som typ är huvudgatan i Wellington. Vi tittade lite i butiker och köpte godis. Efter det gick vi till the Cable Cars som är några små spårvagnar som går upp på en liten kulle där man har utsikt över hela Wellington. Efter The Cable Cars gick vi tillbaka till Cuba Street och åt Mexicanst, det var gott men sjukt starkt. Råkade ta en rätt med chilli i. Wellington är huvudstaden i Nya Zeeland men det är inte alls stort, det bor bara 600 000 där. Jag gillade i alla fall Wellington, det var jättemysigt där.

I måndags tog vi morgonfärjan från Wellington till Picton, Sydön. Hela båtturen tog ungefär 3 timmar och vi kom till Picton vid 12 typ. Det var såååå fint i Picton. Där åt vi lunch och efter det åkte vi vidare i typ 1,5 timme till vårt boende som låg i en liten by utanför Nelson. Vi lämnade vår packning i våra rum och sen åkte vi till en strand i närheten. Där gick vi runt lite och knäppte massor av kort. Vi hade tänkt att bada men det var för kallt, tyvärr. Till middag åt vi Pizza och efter det hade vi Quiznight och lekte lekar. Vi lekte Chubby Bunny, man ska få in så många marshmallows i munnen på en gång. Vi byggde också broar av spaghetti och marshmallows. Sen hade vi ett Quiz om Nya Zeeland, vårt lag förlorade. Måste tydligen plussa på lite, hehe. Det var allt vi gjort hittills. Tyvärr får jag inte bilderna att funka men så snart det hör det kommer ni bli bombad av bilder!

Sydön here I come!!

Publicerad 2015-09-29 00:11:18 i Allmänt,

Skulle egentligen posta det här i lördags, men det funkade inte så postar det nu i stället, tisdag,
 
Idag vaknade jag vid 5:30, onödigt tidigt eftersom bussen gick från skolan vid 8. Men då passade jag på att prata med mamma och pappa en sväng så det var mysigt. Kiwiana Tours' som jag åker med hämtade upp mig vid skolan vid 8. Efter de hämtat mig åkte vi runt och hämtade alla andra och tror vi lämnade auckland vid 10. Så det tog typ två timmar att hämta alla. Första stoppet på resan var Kiwi House där vi tittade på Kiwifåglar och lite andra fåglar. 
 
Det var inte skitkul där men helt okej. Efter det köpte vi lunch och sen åkte vi till Waitomo caves det var däremot jättecolt. Waitomo caves är ett ett grottsystem där lysmaskar bor i taket på grottorna. När man tittar upp ser det ut som en stjärnhimmel, skitcoolt. Lysmaskarna var inte i hela grottorna utan det var vanliga grottor där också och de var coola med. 
 
Efter vi varit i Waitomo caves åkte vi till en liten by nedanför ett berg. Åkte även förbi Mordor (berget i sagan om ringen, det heter inte mordor egentligen men kommer inte på namnet) det var coolt. 

När vi kom hit till huset vi ska sova i inatt så åt vi middag direkt, lasagne. Huset är typ ett vandrarhem, med sjukt osköna sängar kan jag tillägga. Efter middagen lekte vi lekar och efter det badade vi bubbelpool. 

En ganska bra första dag alltså. Det är även en tjej med som är norsk så det var superkul. Har inte träffat någon skandinav på mina två månader här. Vi är 16 stycken totalt i gruppen, vilket är ganska lagomt skulle jag säga. Hälften är tyskar, vet inte varför men det är sjukt många tyska utbytesstudenter här. Alla verkar i alla fall jättesnälla, så det är bra. Nu ska jag sova för imorgon blir det en lång dag, för vi ska till Wellington, wooho!!
 
Bilderna kommer tyvärr inte med men jag ska försöka igen sen och se om det går.

Middag på stranden

Publicerad 2015-09-25 11:27:08 i Allmänt,

Idag var det skola igen. Men ingen vanlig skoldag, vi hade 6 lektioner istället för 4 som vi brukar. Det hade vi för att man skulle hinna träffa alla lärare och få reda på alla provresultaten. Jag hade bara prov i matten så på de andra 5 lektionerna chillade vi bara. Vid fem hade jag och några kompisar bestämt träff på stranden. Vi var kanske 10 pers totalt. Vi beställde Fish and Chips utan Fish och så åt vi det på stranden. Spelade även lite fotboll och lekte lekar, det var jättekul. När jag kom hem har jag checkat min packning för 712 gången. Har den där känslan av att jag har glömt något, haha. Nu är kl halv 10 och jag ska försöka sova. Imorgon kl 8 går bussen från skolan och vårt första stop på resan är Otorohanga och Kiwi House, fråga mig inte vad det är för jag har ingen aning, det låter kul i alla fall.
Godnatt😴

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela