nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Sydön

Publicerad 2015-10-13 11:15:52 i Allmänt,

Söndag 4/10
Söndagen var en betydligt lugnare dag än lördagen, gjorde typ alla aktiviteter man kunde göra i Queenstown. På söndagen gick jag och några andra kompisar runt i Queenstown på förmiddagen. Queenstown var jättemysigt, inte alls stort som jag trodde innan jag kom dit.
En godisbutik vi hittade, köpte jättegod fudge där ifrån.
Vid 13 lämnade vi sorgligt nog Queenstown och åkte mot Lake Taupo som helt enkelt är en jättestor sjö. På vägen dit stannade vi vid en av Nya Zeelands billigaste fruktmarkander och alla som känner mig vet ju att jag älskar frukt. Vi stannade också på en laxodling och där matade vi laxen, det var faktiskt ganska roligt att titta på för de var helt galna när man kastade maten till dom.
 
Måndag 5/10
På måndagen satt vi typ i bussen hela dagen. Vi åkte från Lake Tekapo till ett ställe som heter Kaikoura. Kaikoura är känt för att ha deras skaldjur och alla sälar som finns där. På vägen till Kaikoura körde vi även igenom en stad som heter Christchurch. Christchurch drabbades av en jättestor jordbävning 2011 och de håller fortfarande på att bygga upp staden. Det var ganska sorgligt att åka igenom staden för man kunde fortfarande se rasade hus. I Christchurch gick vi även på något som hette Antarctic center, där det helt enkelt var saker om Antarktis. Det fanns även små pingviner där som var jättesöta.

Väl framme i Kaikoura så spelade vi vattenpolo i polen som fanns på vandrarhemmet. Efter vattenpolon åkte vi och titta på solnedgången fast det slutade med att vi skippade solnedgången och tittade på sälar istället.
 
Tisdag 6/10
Denna dag hade vi förmiddagen i Kaikoura för att senare åka upp till Picton och ta färjan över till Wellington och Nordön. Vi började dagen med att gå på en timmes promenad vid klipporna i Kaikoura, det var sjukt fint. Som vanligt här på Sydön.
Efter promenaden åkte vi till en jättefin strand som bestod av små små stenar, så man blev inte sandig!! Hatar att bli sandig. Vi hittade även sjögräs på stranden som vi åt, det smakade mest salt på grund av vattnet. Efter vi varit på stranden en stund åkte vi vidare och åt lunch på en skaldjursresturang, jag åt en jättegod skaldjurssoppa. Vid 13 bar det av mot Picton. På vägen dit trodde vi att vi såg valar så vi stannde bussen och sprang ner till stranden och tittade. Då tog vi fram kikaren och det visade sig att det bara var sjögräs, haha!
Väl framme i Picton gick vi lite i affärer och sen hoppade vi på färjan tillbaka till Nordön. Vi kom fram till Wellington vid ca 21.30 och då var det läggdags på en gång.
Picton
 

Här är en bild från färjan på väg ut från Picton.
Jag ska försöka skriva om de sista dagarna på resan imorgon, nu ska jag sova. God natt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela