nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Bakning och kusinbesök

Publicerad 2015-08-17 12:10:56 i Allmänt,

Ännu en helg har flugit förbi och det är redan måndag igen. Om en vecka har jag varit här en månad. Denna helg var i alla fall kusinerna från Australien här.

I fredags hade jag hospitality, typ som hemkunskap. Vi skulle egentligen laga en pastarätt men två av killarna i klassen fyllde år så då bakade vi chokladmuffins och några kakor jag inte kommer ihåg namnet på, det var passionsfruktskräm på dom i alla fall.




Vid 3 på fredagen kom kusinerna från Australien. Jag slutade kvart över 3 så när jag kom hem var de redan här. Vi pratade lite och sen kom vi on på Sverige och det visade sig att båda föräldrarna från Australien hade varit i Sverige så det var kul. Sen visade jag också vart jag bodde för mina värdföräldrar visste tydligen inte det så det var kul att kunna visa. På kvällen beställde vi hem Fish and Ships, typisk Nya Zeelänsk middag.

På lördag morgon gick jag, Jaydene och Tanya på en morgonpromenad längs stranden och oj oj oj vad fint det är här alltså. På morgonen när vi gick var det lågvatten så vi kunde gå längs klipporna runt till stranden bredvid.



Jag och Jaydene.

När vi kom hem bestämde vi oss för att baka så då åkte vi upp till The Plaza som är shoppingcentret här i Whangaparaoa. 
När vi kom hem, bakade jag bullar med eftersom jästen var annorlunda så jäste inte bullarna så det blev lite misslyckade men alla tyckte de var goda ändå så det var bra. Jaydene bakade Caramel slice, en brownibotten med kolasås och choklad på, de var farligt goda.




På kvällen var vi barn ensam hemma för föräldrarna var på Rugbyfinalen mella Australien och Nya Zeeland, Nya Zeeland vann. Vi barn åt hemmagjord pizza och kollade på finalen på TV. 
Sam (Jaydenes pojkvän) när han tittar på Rugbyfinalen.

På söndagen hade vi planerat till Jump, ett ställe med massor av trampoliner. Vi var jättetaggade men när vi kom dit visade det sig att man måsta boka innan vilket vi inte hade gjort så då fick vi ändra våra planer. Istället åkte vi till Mission Bay en strand utanför Auckland. Vi åkte rakt igenom Auckland City så det var coolt att se. Här kommer några bilder.


Jag, Sam (kusinen) och Deearna.



Här kommer Mission Bay.






Det var jättemysigt där med massor av små resturanger och caféer, längtar tills sommaren då det är lite varmare och man kan bada också.

På kvällen kom hela tjocka släkten för att säga hej till Australjensarna. 

Efterrätt

När alla åkt hem passade vi på att spela kort, Skum hette det tydligen. Jag vann 3 av 4 gånger, nybörjartur sa de.

Idag har inte hänt något speciellt, jag och Deearna tittade på ett avsnitt av orange is the new black och sedan har jag bara chillat.
Nu ska jag gå och lägga mig i min varma säng, upptäckte här om dagen att det finns värmeslingor i madrasserna, det är såååå skönt. Nej nu ska jag sova, måste få en vecka av skönhetssömn innan balen på Lördag, det ska bli så roligt!!
Godnatt, hörs:)

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-17 23:53:14

Det är så kul att följa dig Clara ❤️

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela