nzclara.blogg.se

Ett år i Nya Zeeland

Sydön here I come!!

Publicerad 2015-09-29 00:11:18 i Allmänt,

Skulle egentligen posta det här i lördags, men det funkade inte så postar det nu i stället, tisdag,
 
Idag vaknade jag vid 5:30, onödigt tidigt eftersom bussen gick från skolan vid 8. Men då passade jag på att prata med mamma och pappa en sväng så det var mysigt. Kiwiana Tours' som jag åker med hämtade upp mig vid skolan vid 8. Efter de hämtat mig åkte vi runt och hämtade alla andra och tror vi lämnade auckland vid 10. Så det tog typ två timmar att hämta alla. Första stoppet på resan var Kiwi House där vi tittade på Kiwifåglar och lite andra fåglar. 
 
Det var inte skitkul där men helt okej. Efter det köpte vi lunch och sen åkte vi till Waitomo caves det var däremot jättecolt. Waitomo caves är ett ett grottsystem där lysmaskar bor i taket på grottorna. När man tittar upp ser det ut som en stjärnhimmel, skitcoolt. Lysmaskarna var inte i hela grottorna utan det var vanliga grottor där också och de var coola med. 
 
Efter vi varit i Waitomo caves åkte vi till en liten by nedanför ett berg. Åkte även förbi Mordor (berget i sagan om ringen, det heter inte mordor egentligen men kommer inte på namnet) det var coolt. 

När vi kom hit till huset vi ska sova i inatt så åt vi middag direkt, lasagne. Huset är typ ett vandrarhem, med sjukt osköna sängar kan jag tillägga. Efter middagen lekte vi lekar och efter det badade vi bubbelpool. 

En ganska bra första dag alltså. Det är även en tjej med som är norsk så det var superkul. Har inte träffat någon skandinav på mina två månader här. Vi är 16 stycken totalt i gruppen, vilket är ganska lagomt skulle jag säga. Hälften är tyskar, vet inte varför men det är sjukt många tyska utbytesstudenter här. Alla verkar i alla fall jättesnälla, så det är bra. Nu ska jag sova för imorgon blir det en lång dag, för vi ska till Wellington, wooho!!
 
Bilderna kommer tyvärr inte med men jag ska försöka igen sen och se om det går.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Halloj!! Mitt namn är Clara, jag är en tjej på 16 år.15/16 är jag utbytesstudent i Whangaparaoa utanför Auckland i Nya Zeeland. Här kan du följa mig på min resa.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela